….Ik denk dat het wel helpt…… Deel 2

Ik heb het nog nooit ervaren….. Dus ik denk dat het wel helpt! 

Magneten doen altijd hun werk. Ze stimuleren de bloedstroom in positieve zin, brengen ontspanning en ondersteunen vele processen in je lichaam en emotie/ontwikkeling. Soms merk je de werking niet heel bewust terwijl je dat wel zou willen……

Zoals ik in mijn vorige blog bij punt 6 heb aangegeven gaat het proces niet altijd alleen over de bloedstroom. Ook de aanvoer (voedingsstoffen) en uitvoer (cellen) zijn van groot belang. Magneten zijn goed, heel goed. Maar soms is er – naast de magneten – meer nodig.

We beginnen bij de cellen. Daar vinden immers alle processen in ons lichaam plaats. Daar moet bijvoorbeeld energie geproduceerd worden en ontstekingen worden aangepakt.

Cellen:

Je lichaam bestaat uit heel veel cellen, miljarden. En die cellen hebben allemaal een aantal (eigen) taken. Het zijn in feite kleine fabriekjes. De taken zijn afhankelijk van de locatie van de cellen/fabriekjes. Levercellen hebben bijvoorbeeld andere taken dan de cellen in je spieren. Om die taken te kunnen uitvoeren hebben ze grondstoffen nodig of beter gezegd: voedingsstoffen.

Een fabriek moet de deur openzetten om de grondstoffen te ontvangen omdat het productieproces anders niet kan plaatsvinden. Zo is het ook in je cellen. Je cellen hebben voedingsstoffen nodig om het werk te kunnen doen.

Onze cellen hebben bijzondere deuren. De celwanden zijn doorlaatbaar….. permeabel zoals dat heet. Daar kunnen voedingsstoffen normaliter doorheen. Althans dat zouden zo moeten zijn. En daar gaat het vaak fout. Onze cellen zijn star geworden en veel minder doorlaatbaar dan zou moeten. Dit komt door ons huidige westerse eten waarin veel omega-6 verwerkt zit.

De verhouding tussen omega-3 en omega-6 zou 1 : 3 of maximaal 1 : 5 moeten zijn. Toch is de verhouding bij veel mensen veel hoger: Gemiddeld 1 : 18 maar liefst.

Dus dan kan je je bloedstroom verbeteren maar dan komt het niet goed aan in je cellen.

Voedingsstoffen:

Je lichaam heeft een zeer uiteenlopend scala van vitamines, mineralen en aminozuren nodig om optimaal te kunnen functioneren. Nu zullen veel mensen zeggen: Maar ik eet toch gezond?! Dat kan zeker zo zijn. Genoeg groenten en fruit, voldoende eiwitten, weinig tot geen suiker zijn al heel goede stappen.  Toch is er niet altijd iets aan te doen.

Eten we wel zo gezond als we soms denken?

  • Voedsel is veelal bewerkt (hoe vers is vers?)
  • Door uitgeputte grond is er een gebrek aan vitamines en mineralen
  • Overmaat aan Omega-6 (koekjes, chips, pakjes koken, bewerkt voedsel etc)
  • Overmaat aan transvetten
  • Tekort aan Omega-3 (met name EPA/DHA) Gekweekte vis krijgt veelal soja en leeft niet meer in koude wateren waardoor ze van nature Omega-3 vet aanmaken
  • Overmaat aan suiker (vaak ongemerkt; Sucrose en fructose etc.)
  • Aanbod fastfood (lekker makkelijk kant en klaar) is gestegen

Je kunt er naar mijn mening eigenlijk niet omheen om aanvullende voedingsstoffen te gebruiken en dan het liefst op natuurlijke basis.

Oplossing:

Omega-3… het begin….

Misschien is je nu wel duidelijk dat je beter ook Omega-3 kunt gaan gebruiken. Maar welke dan? Waar moet je op letten.

Op de eerste plaats moet er in hoofdzaak DHA  inzitten.. Dat is de meest actieve vorm Omega 3.  Wat verder bij visolie heel belangrijk is, is dat de olie niet oxideert (niet roest als het ware). Zodra olie in capsules zit, oxideert het. Olie moet verhit worden om het in capsules te kunnen doen. Daarom ruikt visolie ranzig als je de capsules open maakt. De visolie is dan bedorven en dat is niet goed voor je lijf. Dat is de reden dat een goede visolie vloeibaar is.

Wat daarom belangrijk is te weten is de oxidatie waarde. De oxidatiewaarde wordt uitgedrukt in de zgn. TOTOX waarde (TOTOX – Totale Oxidatiewaarde). Wettelijk moet die onder de 26 liggen. Ik ken en gebruik inmiddels een visolie met een TOTOX-waarde van 4 en dat is extreem laag.

Ik gebruik hem zelf graag en ben zeer blij met de resultaten.

Meten is Weten …. Als je meer hierover wilt weten kan je het volgende filmpje eens kijken.

https://www.eqology.nu/pao/id/8233995

Ook kun je altijd vrijblijvend contact met mij, Willemijn van Wanrooij, opnemen ( 06 – 5380 1863). Er zijn regelmatig informatiebijeenkomsten waar je mee naar toe kunt.

Voedingsstoffen

Persoonlijk zou ik met de voedingsstoffen beginnen zodra je de omega-3 een maand gebruikt hebt. Je cellen staan dan al veel meer open en je weet dan dat voedingsstoffen veel beter worden opgenomen. Je hebt vervolgens vele mogelijkheden. Welke ik zou adviseren is van je persoonlijke situatie afhankelijk. Wil je meer weten? Bel me dan op 06 – 5380 1863 (Willemijn).

Ik raad je hiervoor ook aan eens een kijkje te nemen op mijn eigen website www.natuurlijkbalans.info. Hier zie je onder andere meer informatie over de producten waar ik graag mee werk. Een ding hebben ze gemeen. Ze zijn zo natuurlijk als mogelijk en hebben een hoge biologische beschikbaarheid (dat wil zeggen dat je lichaam er snel mee kan doen wat nodig is).