Ik heb het nog nooit ervaren….. Deel 1

…. Dus ik denk dat het helpt!    

Soms krijgen wij mensen aan onze stand die aangeven dat de magneten niet werken. Dat het dus niet echt is maar onzin. Dat kan iemands mening zijn en dat is geen probleem. Maar het zet mij wel aan het denken… Waarom lijkt het soms niet te werken….?

Dus ben ik me daar in gaan verdiepen. Wat kunnen redenen zijn en is er soms nog meer nodig? Ik ben door mijn eigen ervaring, mijn kennis als voedingsadviseur, door ervaringen van klanten en logica tot de volgende punten gekomen waarom het soms niet werkt en wat je daar aan kunt doen.

  1. Algemeen gebruik moet goed zijn
  • Bij je aankoop heb je als het goed is het advies gekregen om veel water te drinken. Door de verbeterde bloedstroom kunnen ook afvalstoffen (je cellen zijn kleine fabriekjes die ook afvalstoffen produceren) beter stromen. Door goed je water (of kruiden thee) te drinken kunnen de afvalstoffen beter afgevoerd worden. Je merkt bijvoorbeeld wanneer het afvoeren niet goed lukt doordat je ineens hoofdpijn krijgt. Naast andere redenen voor hoofdpijn kunnen afvalstoffen ook een reden zijn.
  • Magneten moeten tenminste 8 uur per dag gedragen worden en soms echt langer. Dat heeft ook met het doel te maken. In mijn vorige blog heb je kunnen lezen dat ik vanwege mijn kneuzingen de magneten 24/7 ben gaan gebruiken. De magneten helpen het lichaam bij haar functioneren en soms is daar meer tijd voor nodig.
  • Bovendien heeft het geen zin als je een magneet af en toe draagt. Dagelijks gebruik is aanbevolen. Dan kan je lichaam er echt mee aan de slag gaan.
  1. De locatie is ook van belang

Als je bijvoorbeeld schouderklachten hebt en je draagt een armband kan dat soms verlichting geven. Heel vaak is het echter nodig om een magneet dicht bij de klacht te gebruiken. Een POWER strip of hartje kun je daar aanbrengen waar je het nodig hebt. Ikzelf heb de bandage gebruikt (zie vorige blog) zodat heel mijn schouderblad bedekt was met 4 magneten.

  1. Gebruiksduur

Als magneten altijd een quick-fix zijn dan zou iedereen op de wereld magneten dragen. Dat is helaas niet het geval. Soms heb je geduld en tijd nodig. Zoals eerder al aangegeven helpen de magneten je lichaam, ze ondersteunen processen die met bloedstroom te maken hebben. En die processen gaan niet bij iedereen even snel. Ik heb verhalen gehoord van mensen die magneten (sieraad en strip) maanden zijn blijven gebruiken voordat hun klacht echt duidelijke minder werd.

Dus vraag je zelf af: heb je het geduld? En ik weet wel, om geduld op te brengen moet je vertrouwen hebben. En dat is vaak voor veel mensen zo lastig. Dit weekend las ik een uitspraak van Pippi Langkous:

Ik heb het nog nooit gedaan… Dus ik denk wel dat ik het kan!

Geweldig vind ik dat. Zeggen de meeste mensen niet: Ik heb het nog nooit gedaan, ik weet niet of ik het wel kan of Ik denk dat ik het niet kan….. Is het bij magneten niet net zo iets…. Hoe mooi zou het zijn als mensen het volgende zouden denken en voelen:

Ik heb het nog nooit ervaren….. Dus ik denk dat het helpt!

  1. Soms is 1 sieraad niet genoeg

Bij punt 2 gaf ik al aan dat een armband bij schouderklachten niet echt de meest optimale oplossing is. En dat lijkt een logisch verhaal. Toch zijn er ook andere situaties waarbij blijkt dat alleen een sieraad niet werkt.

Ik deel graag het verhaal van Emmy. Emmy heeft een lage bloeddruk en staat daar ook voor onder controle bij een arts. Zij was meteen begonnen met een hartje en een sieraad en al gauw kreeg ze complimenten van haar arts. Een tijdje later was ze even gestopt met het dragen van het hartje. Ze voelde zich niet lekker en haar bloeddruk daalde weer flink.

Vervolgens wilde ze natuurlijk weer snel het hartje dragen. Zij koos er toen voor het direct op haar hart te dragen. Dat pakte niet goed uit. Haar bloeddruk werd te hoog! Nu draagt ze dus weer haar sieraad en hartje maar op een voor haar ‘veilige’ locatie.

Hier blijkt maar dat een armband bij haar niet voldoende deed. Ze moest voor een positief effect echt ook het POWER-hartje dragen.

En dat is altijd zo lastig, Het lijkt een verkooppraatje… toch is het dat niet. Natuurlijk is het handel en wil je iets verdienen, maar bovenaan staat voor ons onze medemens helpen! En daarvoor hoort nu eenmaal vaak eigenlijk het advies: koop een mooi sieraad en het POWER-hartje of zolen of welk ander wellness product dan ook.

Even nog ter info. Ikzelf kan wel zonder problemen het POWER stripje op mijn hart dragen. Blijf altijd voelen wat voor jou werkt!

  1. Verwachting en resultaat

Magneten doen altijd iets. Ze hebben effect op je bloedstroom in positieve zin. Of je daar bewust iets van merkt is iets anders. De een merkt het meer dan de ander. En bij de een heeft het sneller effect dan de ander. De een is beter in water drinken dan de ander. Zoveel mensen, zoveel verschillen.

Soms is de verwachting zo groot dat het resultaat al snel tegenvalt. Gebrek aan geduld zoals bij punt 3 kan hierin ook een rol spelen. En soms werkt het op 1 of 2 punten maar niet op alle punten…. Blijf eerlijk naar jezelf. Je mag er van uitgaan dat er iets positiefs gebeurd in je lichaam. Verwacht dus dat er iets gebeurd maar vul niet vooraf in wat er zal gebeuren.

  1. En dan heb je alles gedaan en nog lijkt het niet te werken…..

Je bloedstroom is een onderdeel van het hele fysieke systeem. Er zijn nog zoveel meer aspecten. Maar om bij de bloedstroom te blijven. Deze heeft een invoer- en een uitvoerkant.

Je bloed transporteert voedingsstoffen (invoerkant) naar je cellen (uitvoerkant) en andersom. Zoals gezegd verbetert de bloedstroom… Maar….. kunnen je cellen de voedingsstoffen ontvangen? Staat die deur wel open? En als de deur openstaat…. zijn de juiste voedingsstoffen wel aanwezig?

Conclusie

Je hebt het al eens geprobeerd… of niet….. Ben jij een positieve denker? Voel jij wat bij de zin… ik heb het nog niet ervaren, maar ik denk dat het wel werkt? Durf jij vertrouwen te hebben in de natuurlijke kracht van magneten?